Duurzame Oplossing

Steeds meer mensen zijn op zoek naar duurzame oplossingen als het gaat om energie. Duurzame oplossingen worden gevonden in het plaatsen van o.a. zonnepanelen, dubbel glas, en mogelijkheden in het verwarmen van de woning. BouwCombinatie IJsselstein B.V. is dan ook gefocust om met u mee te denken en te komen tot een pasklare oplossing.

 

Duurzaam bouwen

Duurzame woningen zullen niet gauw gesloopt worden. Deze woningen voldoen ook na lange tijd aan de eisen die de eigenaar stelt. Vanaf de ontwerpfase is gekozen voor duurzame materialen, energie-efficiency door het toepassen van schone energiebronnen en waterbesparing. In dezelfde fase is al rekening gehouden met hergebruik van de materialen na sloop.

 

Intelligente gebouw- en installatieconcepten zorgen ervoor dat besparingen op energie- en watergebruik tot 50% kunnen oplopen. Duurzame gebouwen -/ woningen onderscheiden zich vaak ook door meervoudig ruimtegebruik en een ligging die heel natuurlijk past binnen de ruimtelijke indeling van de omgeving. Duurzaam bouwen loont, dat blijkt. Voeg daarbij op termijn de aanzienlijke besparing op energiekosten en de balans slaat  als vanzelfsprekend door in het voordeel van duurzaam bouwen.

 

BouwCombinatie IJsselstein B.V. is expert op het gebied van duurzaam ontwikkelen en bouwen. Uiteraard zal zij altijd rekening houdend met de wensen van de opdrachtgever, maar altijd de voordelen van zo duurzaam mogelijk bouwen met klem onder de aandacht brengen. Omdat duurzaam bouwen de toekomst heeft zal de onderneming vanaf de ontwerpfase haar expertise inbrengen.
Bovendien gaan onze adviezen gepaard met een overzicht van investerings- en rendementskosten en terugverdientijd. Het toetsen van de definitiefase en het begeleiden en beoordelen van de uitvoeringsfase zijn ons ook toevertrouwd.

 

Zonnepanelen

Als de elektriciteitsprijs nog verder stijgt zullen meer eigenaren van woningen overstappen op zonnepanelen. Nieuwere generatie zonnepanelen hebben een hogere opbrengst en dus een sneller rendement hebben op de investering. De technische levensduur ligt, afhankelijk van de kwaliteit, tussen de 30 en 45 jaar.

 

Aannemelijk is dat zonnepanelen gevoelig zijn voor schade van takken, vogeluitwerpselen, hagel etc. Eventueel moeten ze periodiek schoongemaakt worden om aanslag te verwijderen. Schuin liggende zonnepanelen zullen schoonspoelen door de regen. Op platte daken worden ze schuin geïnstalleerd zodat ze schoonspoelen en een goede hoek hebben ten opzichte van de zon. Een ongunstige ligging veroorzaakt door schaduw van gebouwen of bomen en ook een slechte hoek ten opzichte van de zon kan leiden tot een lager rendement.

 

Bij de berekening van de wenselijke capaciteit kan het beste een kleine overcapaciteit worden aangeschaft, niet iedereen heeft tenslotte een gemiddeld stroomverbruik of een ideale ligging van het dak. Dus iets in de buurt van 4000 kWh per jaar lijkt voor een particulier ideaal. Belangrijk is dat men daarvoor ook voldoende plaats heeft (op het dak). Voor een installatie met een capaciteit van 3500 kWh per jaar heeft men een dak nodig van 30 m² (3 bij 10 meter), georiënteerd op het zuidwesten. Dat is een groot dak; groter dan het gemiddelde dak.

 

Dubbel glas

Oude woningen zijn vaak energievreters. In de loop de jaren hebben veel particuliere woningbezitters hun huizen geïsoleerd en van dubbelglas voorzien.

Toch heeft meer dan een kwart van de koopwoningen nog een energielabel F of G. Die woningen vormen een belasting voor het milieu en voor de portemonnee van de eigenaar. Er valt dus heel wat te verdienen door bij een renovatie de energievraag van zo’n woning te verbeteren tot een duurzame label A of label B woning.

Laat u door ons adviseren. Ons advies is uw rendement.

    BouwCombinatie IJsselstein B.V. :

    Over BCIJ